Malmö

Politiker i hearing om antisemitism

Judiska församlingen samlade politiker från alla partier i Malmö till en hearing på tisdagen, för att ta reda på om de tänker göra något åt vad de upplever som en växande antisemitism.

Enligt Jeoshua Kaufman, som är aktiv i judiska församlingen, så känner sig många judiska malmöbor hotade och trakasserade.

- Folk är mycket mer rädda nu än för 10-15 år sedan. Men om det är mer saker som har hänt vet jag inte, säger Jeoshua Kaufman.

En av talarna var kommunalrådet och socialdemokraten Karina Nilsson. Hon anser att antisemitism och hatbrott bekämpas bäst genom jobb och ökad välfärd bland utsatta ungdomar. På frågan om hon varit för tyst när det gäller antisemitism svarade hon så här.

- Det är möjligt att jag har varit för tyst, säger kommunalrådet Karina Nilsson (S).

Vid två proisraeliska demonstrationer så har demonstranterna fått raketer och flaskor kastade emot sig och under Davis Cup demonstrationen så skanderades det antisemitistiska ramsor på arabiska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".