YSTAD/MALMÖ

Sparbanken Syd öppnar kontor i Malmö

Flera lokala banker i Skåne har den senaste tiden etablerat sig på ställen utanför det ursprungliga området. Idag tar Sparbanken Syd steget ut från Österlen och startar kontor i nya Malmö Arena i Hyllie i Malmö.


Staffan Olander, vd i Sparbanken Syd, kallar klivet tvärsöver Skåne för ett första och mycket spännande steg.

– En historisk milstolpe i bankens 182-åriga utveckling att sätta ett kontor inne i Öresundsområdet, säger han.

I höstas tittade Färs och Frosta Sparbank ut från sitt starka fäste Mellanskåne och öppnade nya kontor i Simrishamn, Tomelilla och Ystad. Nu går alltså bankexpansionen även i motsatt riktning, från Ystad-Österlen-området västerut till Malmö. Enligt Sparbankens Syds vd Staffan Olander har man redan många kunder i Malmö, folk som flyttat västerut men ändå behållit sin bank. Det finns idag inga planer på ytterligare etableringar, och Staffan Olander vill inte se Malmösatsningen som att banken överger det lokala perspektivet.

– Kunder har en annan större rörlighet idag, men det lokala präglingen vill vi behålla även om det lokala reviret blir nu något lite större, säger han.

I tider av finanskris och lågkonjuktur kan en bankexpansion kännas vågad, men Sparbanken Syds planer på ett kontor i Malmö Arena har inte påverkats av det rådande läget.

– Det kan rent av vara en fördel för banken att visa musklerna och våga göra nysatsningar just i ett för övrigt svårt läge, säger Staffan Olander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".