HIF:s förlust större än vad som redovisats

Helsingborgs IF:s nya styrelse vill riva upp och revidera klubbens bokslut från förra året eftersom man upptäckt att förlusten var större än de 16 miljoner som redovisats.
Sten-Inge Fredin som är ordförande i HIF säger att fjolårets resultat var betydligt sämre än vad som redovisats i bokslutet. – Den exakta siffran vill vi inte gå ut med förrän i månadsskiftet augusti - september, när vi ska ha ett medlemsmöte. HIF:s nya styrelses ambition är alltså att räta ut alla frågetecken kring klubbens ekonomiska kräftgång. Och för att kunna visa exakt hur ekonomin såg ut förra året och för att visa trenden för i år och budgeten för nästa år vill man revidera bokslutet från i fjol. HIF har skulder på uppemot 60 miljoner kronor men enligt Sten-Inge Fredin ser framtiden ljusare ut, inte minst tack vare försäljningen av Alvaro Santos. – Redan under 2003 kommer vi att amortera ner i storleksordningen 20 miljoner kronor, säger han. – Trenden under 2003 kommer alltså att vara väldigt positiv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".