STURUP

Traditionella chartermål lockar

Charterresandet från Malmös flygplats Sturup till traditionella resmål som Mallorca och Turkiet ökar mycket i vår. Intresset är så stort att en av arrangörerna måste byta till större flygplan för att klara att ta emot fler resenärer.


På Malmö Airport är marknadschefen Cecilia Hagert både överraskad och glad över det som hon ser som ett gott tecken under ett att dystert år för flyget.

– Jätteskönt att få se att det vänder lite, säger hon.

Ökningen av charterflyg från flygplatsen betyder att det blir en liten uppgång för en bransch som annars kallar det här året för ett förlorat år.

Det är till viss del den svaga svenska kronan som gör att fler danskar väljer att flyga från Malmö Airport men också att svenskarna i valet av chartermål i högre grad väljer de traditionella resmålen som t ex Mallorca, Rhodos ochTurkiet.

Researrangören Ving sätter nu in större flygplan och ökar kapaciteten med 1600 platser under våren och försommaren. Men även om det finns signaler om ett bra bokningsläge även från andra resebolag är marknadschefen Cecilia Hagert inte säker på att uppgången blir bestående.

– Det är för tidigt att säga, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".