Skola saknar läromedel

Branden vid Islamic Center i Malmö i april totalförstörde inte bara Ögårdsskolans lokaler utan även allt annat som används i undervisningen. Någon försäkring fanns inte för inventarierna och även om elever och lärare har såväl provisoriska lokaler som läromedel är det mycket som fattas inför skolstarten.
– Vi saknar många dyra saker som vi inte har råd att införskaffa som till exempel TV, faktaböcker och referenslitteratur, säger Ann-Louise Wallner, studierektor på Ögårdsskolan. Efter branden gick Ögårdsskolan ut med en förfrågan till andra Malmöskolor om att få ärva begagnat materiel - och en del fick man den vägen även om det inte var tillräckligt för att bedriva ordentlig skolundervisning. – Det skulle underlätta om kommunen ställer upp med något bidrag, säger Ann-Louise Wallner. Från kommunens sida finns det för närvarande inga planer på att bistå med pengar till Ögårdsskolan eftersom det är en fristående skola säger skolborgarrådet Agneta Eriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".