Polisen vill bekosta utbildning i svenska

Polisen i Skåne kan tänka sig att personer som inte klarar det omdiskuterade provet i svenska språket, ska få gå polisutbildningen i alla fall. I så fall skulle polisen bekosta en utbildning i svenska.
– Det handlar om ta vara på de killar och tjejer som inte klarar svensktestet men som gör bra ifrån sig på fysiska tester och intervju, säger Jan Jönsson, rekryteringsansvarig vid polisen i Skåne. Polisen i Skåne har också börjat titta på möjligheten med någon typ av förberedande utbildning för ungdomar som vill bli poliser. Målet är att få en större mångfald inom kåren. Som P4 Radio Malmöhus tidigare har berättat är det många som inte klarar polisens svenskprov och det drabbar sökande med invandrarbakgrund extra hårt. En förändring av provet har nu börjat diskuteras, men polisen i Skåne är mån om att snabbt få in fler med invandrarbakgrund i kåren. – I bland annat Landskrona och Malmö finns ett stort behov av förebilder med invandrarbakgrund inom polisen, säger Jan Jönsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".