Ännu oklart om reservaggregaten startade

Det är fortfarande oklart varför det dröjde innan strömmen kopplades in på Universitetssjukhuset MAS efter torsdagens strömavbrott i centrala Malmö.
MAS var utan ström i en halvtimme trots att det finns utrustning för reservström. – Fortfarande idag vet jag inte om reservaggregaten startades upp eller inte, säger Hans Ohlson, säkerhetschef på MAS. – Det vi vet är att strömavbrottet varade i 30 minuter och drabbade hela sjukhuset. Hans Ohlson säger att det naturligtvis är väldigt allvarligt om reservaggregaten inte gick igång, då de finns just för att starta 15-20 sekunder efter ett yttre externt avbrott skett. – I princip ska vi inte märka att det är strömavbrott. Man utreder just nu felet och under fredagseftermiddagen hoppas man kunna ge besked om vad som hänt. All livsviktig utrustning har batterier som reservkraft och drabbades inte direkt av strömavbrottet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".