Vejbystrand

Kvinna svårt knivskuren av sambo

En 43-årig kvinna fick opereras akut på sjukhuset i Helsingborg efter att ha blivit knivskuren i magen under natten till söndagen. En 62-årig man som är skriven på samma adress som kvinnan har anhållits misstänkt för mordförsök.

Redan natten mellan fredagen och lördagen åkte polisen ut till parets bostad eftersom kvinnan ringt upp och sagt att hon hade blivit misshandlad. På plats uppgav hon för polisen att en ökänd man hade slagit henne.

Vid 14-tiden på lördagen fick polisen återigen åka ut till bostaden, den här gången sa kvinnan i telefon, att hon hade blivit slagen av sin sambo. När patrullen kom fram tog hon dock tillbaka sina anklagelser och vägrade medverka. Kvinnan hade tydliga blåmärken enligt poliserna som kom till platsen och de beslutade för att skriva en anmälan ändå.

– Eftersom hon själv inte ville prata mer om det, kunde vi inte göra mer, säger Sofie Österheim, informatör på polisens länskommunikationscentral.

Natten mellan lördagen och söndagen fick polisen in ett samtal från akuten i Helsingborg. En svårt skadad kvinna hade tagits in och det var inte troligt att hon hade orsakat skadorna själv.

När polisen kom fram till akuten kunde de konstatera att det rörde sig om den 43-åriga kvinnan från Vejbystrand som hade ringt dem två gånger tidigare. Hon hade då blivit knivhuggen i magen och fick opereras akut eftersom hennes skador var allvarliga.

På söndagsmorgonen meddelade sjukhuset att kvinnans skador inte var livshotande.

Polisen åkte ut till parets gemensamma bostad, där hittades 62-åringen och han greps misstänkt för misshandel. Senare beslutade åklagare att han skulle anhållas för mordförsök.

Pablo E. Dalence
pablo.dalence@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".