Streetracing har flyttat ut från Malmö

Under sommaren har det arrangerats olagliga streetrace-tävlingar på ett tiotal platser runtom i Skåne. Att vänta med tävlingarna tills den planerade banan i Malmö står färdig har inte varit aktuellt.
– Vi blev lovade att banan skulle stå klar i april, nu är det augusti och inte ett spadtag har tagits, säger Per Nissen, streetraceförare. I väntan på att en ny laglig bana för streetrace ska byggas i Malmö stoppas alla olagliga tävlingar där. Nu söker sig streetraceförarna till andra platser i Skåne. Varje onsdag samlas 150 förare och åskådare på en förbestämd plats. Vanligtvis meddelas alla via e-post. Men är det inte oansvarigt att arrangera tävlingarna med tanke på riskerna? – Jo. Varför gör ni det då? – För att motorintresset är så stort. Enligt Per Nissen kontrolleras sträckorna noggrant före loppen med kontrollanter både i början och slutet av sträckorna som också håller kontakt med varandra med hjälp av mobiltelefon och kommunikationsradio.
David Richter
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".