Underskrifter för åretruntboende på kolonin

Över 500 underskrifter fick politikerna i Landskrona ta emot på måndagsmorgonen från personer som tycker att man ska kunna fortsätta att bo i kolonihus året runt. Kommunen vill nämligen sätta stopp för det.
– Det är helt underbart att bo här, säger Gunni Nilsson som med sin familj bor permanent i kolonistugan. – Det funkar helt utmärkt, trots att vi bara har 48 kvadratmeter, så jag vill inte härifrån. Vad kommer att hända för dig och din familj om ni inte får fortsätta att bo här permanent? – Då har vi ingenstans att ta vägen, vi blir utslängda på gatan. Enligt Marita Larsson (s), kommunalråd i Landskrona, är den största stöttestenen att koloniområdena inte är utformade för permanent boende. – Där finns bara sommarvatten, där finns inte avlopp, och det finns ingen infrastruktur som klarar det här med åretruntboende, säger hon. – Men jag vill inte kommentera för mycket nu, för vi har inte haft den politiska behandlingen än.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".