Stök väntar resenärerna. Foto: Tobias Röstlund/SCANPIX
Citytunneln

Nu ska Citytunneln kopplas till Malmö C

Var ute i god tid. Använd hela perrongen. Ha tålamod. De råden får resenärerna på Malmö C inför ombyggnaden som ska koppla ihop Citytunneln med stationen.

En vanlig fredag är det mycket folk i omlopp på centralstationen i Malmö. De allra flesta som står på perrongerna är beroende av att tågen går i tid. Därför kan de närmsta åren bli problematiska för många av resenärerna. Därför är Malmö stad, Skånetrafiken och Banverket ute och informerar resenärerna om hur de närmsta åren kommer att vara. 

– Om man är införstådd med vad som kommer att hända så är nog ganska mycket vunnet, säger Gunilla Milstam, projektinformatör på Banverket. 

Under två år kommer Malmö centralstation att vara under ombyggnad. Citytunneln ska kopplas samman med stationen och därför måste man först bygga en provisorisk station. Det kommer att bli trångt för utgående och inkommande tåg och det kommer att bli rörigt för resenärerna.

– Det kommer ju att bli väldigt bra när det är färdigt, säger Gunilla Milstam.  

Förhoppningen är att informationskampanjen ska göra att resenärernas tålamod håller, trots röran. Men det håller inte alla med om.

– Tyvärr inte. Jag tror att det kommer att bli väldigt rörigt, säger Lis Österstam, resenär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".