Väpnat rån och rånförsök i Malmö

Uppdaterad 00:31
Vid två tillfällen under fredagskvällen skedde rån respektive rånförsök mot livsmedelsbutiker i Malmö. Vid båda fallen blev ägarna till butikerna slagna och hotade med ett pistolliknande föremål.

Vid åttatiden på fredagskvällen kom två män in i livsmedelsbutiken på Agnesfridsgatan i Malmö. De hotade ägaren med ett pistolliknande föremål. Enligt uppgifter till polisen ska rånarna också ha slagit ägaren.

Rånarna lämnade sedan platsen till fots och det är i nuläget oklart om de kom över några pengar. Polisen söker nu efter brottslingarna.

Vid tiotiden på kvällen försökte fyra personer råna en annan livsmedelsbutik belägen på Augustenborgsgatan, två kilometer från där den första butiken rånats.

Även här hotades ägaren med ett pistolliknande fäöremål och blev sedan slagen. Rånarna kom dock inte över några pengar och begav sig från platsen till fots.

Polisen tittar nu på vilka samband som finns mellan brotten men vill i nuläget inte säga om det rör sig om samma brottslingar i båda fallen. De spanar nu efter brottslingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".