MALMÖ

Rosengårdsbor gav sitt stöd åt brandmän

Idag, lördag, genomfördes en manifestation på Rosengård i Malmö. Invånare där, politiker och föreningar hade samlats för att visa att de inte accepterar anlagda bränder och stenkastning mot brandmän som kommer för att släcka.

- Det är handlar om ett fåtal personer som förstör för alla oss andra, säger Lirije Latifi, som bor på Rosengård och deltog i manifestationen.

Ett 100-tal personer hade samlats vid Zlatan Court med plakat där det bland annat stod:”Sluta bråka och förstör i vårt rosengård ”, ”Kasta inte sten på brandmännen de räddar liv” och ”Ett tryggt Rosengård nu! ”

De vandrade sedan till Rosengårdsparken, där bland andra Attila Jensen från Räddningstjänsten Syd och Behrang Miri skulle tala.

– Det finns många som vill visa sitt stöd för räddningstjänstens personal, säger Andreas Konstantinides (S), i Rosengårds stadsdelsnämnd, som fanns på plats på lördagsförmiddagen.

– När de kommer till Rosengård ska de känna sig välkomna, det är det människorna som samlats här idag vill visa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".