Folkpartiet stöder kolonister i Landskrona

De som bor året om i sina kolonistugor vid Kopparhögarnas koloniområde i Landskrona får nu stöd i sin kamp av folkpartiet. Jac Nepréus, som representerar folkpartiet i kommunstyrelsen, tycker att folk själva ska kunna bestämma var och hur de vill bo.
På måndagen beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att det inte ska vara tillåtet att bo året runt i kolonin och att kolonisternas avtal ska skrivas om. Men Jac Nepréus anser att så länge de åretruntboende på kolonin inte ställer krav på vanlig kommunal service och om de inte missköter sig ska åtminstone de som redan bor i koloniområdena få bo kvar. Inte minst eftersom kommunen i många år tillåtit folk att bo i sina kolonistugor, och att en vräkning därför skulle innebära att de står utan bostad. – Det är ett problem som man bör beakta, för kommunen har ju givit sitt tysta medgivande till att folk har flyttat ut till kolonierna, säger Jac Nepréus. Den 20 ska frågan upp i kommunstyrelsen för avgörande där. Innan dess ska folkpartiet kontakta andra partier i den borgerliga gruppen. – Det kommer att bli en diskussion kring detta inför att det ska tas upp i kommunstyrlesen, säger Jac Nepréus, och då får vi väl resonera med våra borgerliga vänner om hur vi ska hantera den här frågan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".