Projekt mot knark på krogen

Nu tar polisen, kommunen och restaurangbranschen ett samlat grepp för att komma till rätta med drogerna på krogarna i Malmö. Ett nytt projekt startar i början av nästa år.
I dagarna får alla krogägare i Malmö en förfrågan om de vill delta i det nya projektet med att få bort narkotikan från restaurangerna. Tanken är att restaurangägarna inte ska vara rädda att anmäla om de upptäcker att gästerna sysslar med droger eftersom både kommun, polis och restaurangförbundet står bakom den nya satsningen. Tidigare har en del restaurangägare varit oroliga för att göra anmälningar eftersom de varit rädda att deras restauranger skulle få ett dåligt rykte. Det har också funnits en oro att förlora alkoholtillståndet. Och droger på restauranger är ett växande problem. Bara i helgen ringde tre restaurangägare i Malmö och anmälde att de hade problem med knark. - De restaurangägare som vill kommer nu att få en endagarskurs där man bland annat får lära sig att se hur en narkotikapåverkad person ser ut och beter sig, och även bekanta sig med hur de olika drogerna ser ut. Alla kommer också att ges ett direktnummer till polisens narkotikagrupp, säger Ing-Louise Udén som är chef för narkotikasamordningen i Malmö. I Stockholm har man gjort en liknande satsning och där har resultatet varit positivt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".