Bjuv vill slippa glasbitar i maten till barn och äldre.
BJUV

Slutar servera Kronfågel i kommunen

Efter den senaste tidens rapporter om glasbitar i kyckling så slutar nu Bjuvs kommun att servera Kronfågels produkter till skolbarn och äldre.


– Efter de larm som har gått ut vågar vi helt enkelt inte ta några risker. Jag fick inte tag i någon på Kronfågel i helgen som kunde bekräfta att detta inte gäller storhushåll, och då tog jag beslutet att hellre lyfta ut det, säger Annika Hallbeck som är vikarierande kostchef i Bjuvs kommun.

Igår var det tänkt att skoleleverna i Bjuv skulle ha fått skulle ha fått kokt höns från Kronfågel till lunch, men efter glaslarmen så skrevs menyn snabbt om och istället serverades potatisbullar. Och tills Kronfågel kan garantera säkerheten kommer deras produkter inte att serveras på vare sig skolor, förskolor eller äldreboende inom Bjuvs kommun.

– Så länge vi inte har ett säkert besked om att det inte rör den maten vi beställer, kommer vi inte att beställa från Kronfågel, säger Annika Hallbeck.

Hon säger också att beslutet har mötts av positiva reaktioner. Barnen berättar att de har hört om glaslarmet på nyheterna, och tycker det är bra att Kronfågels produkter har tagits bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".