ESLÖV

Kickad politiker ger inte upp

Efter en lång politisk strid i Eslöv valdes en ny kommunstyrelse i går, tisdag, dock utan omstridda Ann Laurentz (S).

Ann Laurentz var ordförande i Eslövs gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd när hon vägrade att anpassa sig till gymnasieverksamhetens ekonomiska ramar.

Elevunderlaget till gymnasiet hade minskat och en strid bröt ut om hur stora nedskärningar som behövdes göras inom gymnasiet. Slutet blev att gymnasienämnden löstes upp, vilket i sin tur ledde till att hela kommunstyrelsen avgick.

I går valdes en ny kommunstyrelse, som ska bilda ett eget utskott för gymnasie- och utbildningsfrågor i stället för den gamla gymnasienämnden. Socialdemokraten Ann Laurentz finns inte kvar i kommunstyrelsen, inte heller moderaten Mikael Kourtzman.

Ann Laurentz själv anser att grundproblemet i Eslöv är att det inte finns utrymma för diskussion om ekonomiska prioriteringar.

– Vi för inte en öppen och konstruktiv diskussion om våra verksamheter och ekonomiska prioriteringar, säger hon.

Ann Laurentz säger att hon är ledsen över att ha ha fått sluta som ordförande i gymnasienämnden, men hon kommer att fortsätta arbeta politiskt i kommunfullmäktige.

– Till fullmäktige är jag vald av Eslövsborna och jag har vare sig förlorat deras förtroende eller det Socialdemokratiska partiets förtroende, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".