Lund

Satsning mot oro på Linero ger resultat

Vintern har varit orolig för många boende på Linero i Lund. Nu tycker polisen att man börjar se resultat av de insatser som gjorts för att komma åt bränder, inbrott och skadegörelse.

Enligt närpolischef Jörgen Nilsson är det ett tiotal ungdomar på Linero som är rätt aktiva och sedan ytterligare ett tjugotal som vid olika tillfällen sällar sig till dem. Men de är inte fråga om regelrätta gäng.

– Det är lösa ungdomskonstellationer som kommer och går, säger Jörgen Nilsson, närpolischef i Lund.  

Inom ramen för den vanliga verksamheten har polisen satsat på att snabba på brottsutredningar, ha fler synliga poliser på Linero, identifiera de individer som ställer till problem och ytterligare intensifiera samarbetet med socialen och kommunen.  

Polisen för interna anteckningar om ungdomar som rör sig i riskmiljöer. De som blir skäligen misstänkta för ett brott som kan ge fängelse måste lämna ifrån sig DNA. Just nu pågår flera brottsutredningar där Jörgen Nilsson tror på resultat. 
– De är inte klara, men utan att säga för mycket kan jag säga att vi kommer att ha framgångar med rätt många utredningar som vi håller på med, säger Jörgen Nilsson som också lovar att satsningen på Linero är långsiktig.  

– Det jag kan lova är att vi kommer att ha stor uthållighet i detta, säger Jörgen Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".