Kulturen och fritiden hotade i Lund

Idag presenterade Lunds kultur och fritidsförvaltning sitt förslag till besparingar. Stångby bibliotek, Hubertusgårdens fritidsgård och Delfinens badanläggning föreslås läggas ned.
I värsta fall måste förvaltningen årligen spara fem och en halv miljoner kronor i tre år, för att minska kommunens beräknade underskott. Förvaltningschef Gunnar Haag säger att en av anledningarna till att man valt just Stångby bibliotek är att en nedläggning där kan ge en ganska snabb ekonomisk effekt. – Dessutom kommer Stångby att få en biblioteksfilial på sikt ändå, säger han. Förvaltningen föreslår även att kommunens stöd till 4H-gården i Östra torn avvecklas och att Delfinens badanläggning läggs ned så länge den inte kan drivas i någon annans regi. En bidragande orsak här är att AF bostäder aviserat en hyreshöjning. Andra nedläggningsobjekt är Vikingahallens tennisanläggning och museiverksamheten vid Drottens ruin. Trots de kraftiga besparingarna räknar förvaltningen inte med att behöva säga upp personal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".