Malmö

Ingen bojkott planerad inför EM i bowling

Inför junior-EM i bowling har Svenska bowlingförbundet kontinuerlig kontakt med polisen angående säkerhetsåtgärder eftersom Israel deltar. Junior-EM spelas i Baltiska hallen i Malmö, och den här gången kommer hallen att fyllas av publik.

– De har inga rekommendationer att vi ska göra något mer än vanligt. Om polisen har en större beredskap vet jag inte, säger Lena Sulkanen, generalsekreterare i Svenska bowlingförbundet.

När det israeliskt landslaget i tennis spelade i Baltiska hallen så ledde det till massiva protester och runt 5 000 personer demonstrerade mot matchen. Av säkerhetsskäl spelades Davis-Cup matcherna utan publik. Men nu när det är dags för bowling-EM för juniorer så planerar Stoppa-matchen nätverket inga protester.

Dennis Andersson från Stoppa-matchen tycker att de israeliska bowlingspelarna skulle bojkottas.

– Den svenska idrottsrörelsen borde ta ställning. Men vi har våra jobb att sköta, det handlar om tidsbrist snare än att vi inte vill, säger Dennis Andersson, talesman för Stoppa-matchen nätverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".