P7 sparar in på utbildning

För regementet P7 på Revingehed innebär försvarets nya sparpaket att drygt åtta miljoner kronor ska sparas. Det kommer att drabba utbildningen av värnpliktiga och officerare.
Idag presenterade försvaret ett sparpaket på 500 miljoner kronor för att klara regeringens sparkrav. Sparförslaget innebär bland annat flygstopp för Viggenplan och utbildningsstopp för all anställd personal. Anders Emanuelson som är regementschef på P7 ser mycket allvarligt på situationen. – Meningen är ju att vi ska ge våra ungdomar en bra utbildning och framför allt motivera dem att söka vidare till internationell tjänst, säger han. – Ett annat problem är att mina officerare kontinuerligt behöver tränas att föra befäl, det vill säga föra förband under fältliknande förhållanden. Anders Emanuelson vill just nu inte spekulera i om det finns någon annan möjlighet att spara de åtta miljonerna utom på värnpliktsutbildningen. – Jag måste få analysera detta nu. Jag kommer ju att titta på olika bitar fär att se vad jag kan göra. Läget är mycket svårt, för det handlar om stora pengar och kort tid kvar av året.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".