Malmö

Misstänkt bomb var bildel

En misstänkt bomb upptäcktes under morgonen, torsdag, under en bil på Bennets väg i Rosengård i Malmö och ett 300 meter stort område spärrades av. Under eftermiddagen kunde polisens bombtekniker konstatera att den misstänka bomben var en nedfallen bildel.

Under torsdagsmorgonen kom ett hot mot en familj i Rosengård. Hotet utryckte att det skulle finnas en bomb under familjens bil som stod parkerad på Bennetsväg. Familjen hittade ett misstänkt föremål under bilen och kontaktade polisen.

Polisen tillkallade bombtekniker som under dagen jobbade med att identifiera föremålet under bilen. På eftermiddagen kunde polisen sänka hotbilden och konstatera att det var en nedfallen bildel som hade setts under bilen.

Bakgrunden till hotbilden mot familjen som äger bilen är en familjefejd som ska ha pågått under en längre tid. Polisen fortsatte under eftermiddagen att hålla platsen avspärrad medan familjens övriga två bilar, av försiktighetsskäl, undersöktes av bombtekniker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".