Ystad

Skuldsatt rånare dömd till fängelse

Den 39-årig man som erkänt två rån, ett i Skivarp 2007 och ett i Rydsgård 2005, dömdes av Ystad tingsrätt till fängelse i ett år och åtta månader.

Under rättegången så berättade den 39 årige mannen att han är en småbarnspappa som med stora kontokortsskulder och han berättade att han i desperation över de ekonomiska problemen rånat bankerna. Sammanlagt ska han ha lyckats komma över 35 tusen kronor.

Tingsrätten skriver i domen att det finns saker i mannens privatliv som orsakat svårigheter men att dom inte är sådana att de skulle göra att straffet sänktes.

Förutom fängelsestraffet på ett år och åtta månader döms mannen till att betala han döms förutom till fängelse i ett år och åtta månader till att betala nära 70 000 kronor i skadestånd till bankerna han rånat och till kassörskor på bankerna

Mannen åtalades dessutom för ett rån i Anderslöv 2005. Han har hela tiden nekat till inblandning i det rånet. Tingsrätten anger i domen att även om det finns stora likheter mellan rånet i Anderslöv och de rån som 39-åringen döms för så kan det inta anses bevisat att det är samme man. 39-åringen frias därför från de anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".