MALMÖ

Dyr nota för nya Fotbollsstadion upprör moderaterna

Den moderata oppositionen i Malmö är upprörd över slutnotan för den nya Fotbollsstadion. Kommunen ska inte behöva stå för kostnader på drygt 100 miljoner kronor, anser (M). 

Parkeringsplatser och uppfräschning av området med en prislapp på dryga 100 miljoner kronor hade oppositionen inte räknat med att kommunen skulle behöva att få stå för.

Och nu anklagar det moderata oppositionsrådet Anja Sonesson Socialdemokraterna för att inte ha lagt alla kort på bordet redan från början. 

125 miljoner kronor bestämdes det att Malmö kommun skulle bidra med genom ett ränte- och amorteringsfritt lån till bolaget bakom stadionbygget.

Att parkanläggning, parkeringshus och vägar skulle kosta skattebetalarna ytterligare 100 miljoner fick oppositionen aldrig veta, enligt Moderaterna.

Moderaterna hävdar också att kutymen är att den som bygger nytt också får stå för kostnader för de nya vägar, parker och parkeringar som behövs. Därför förutsatte (M) att så också skulle bli fallet den här gången.

Socialdemokraten Illmar Reepalu håller inte med om kritiken om undanhållna uppgifter. Ärendet har haft samma gång som alla andra ärenden säger han. Och han tycker inte heller att det är konstigt att kommunen och skattebetalarna står för de 100 miljoner som kringarbetet kostar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".