Underskottet oförändrat i Region Skåne

Fortfarande minskar inte underskottet i Region Skåne. Prognosen i juni visar på ett minus på 780 miljoner kronor, drygt 300 miljoner kronor mer än målet för i år. Men regionledningen anser att besparingarna börjar ge effekt.
– Det syns i månadsboksluten. Där ser vi att kostnaderna successivt går ner och att kostnadsökningstakten minskar, säger Uno Aldegren (s), ordförande för regionstyrelsen. Att den senaste prognosen inte visar på någon förbättring är inte heller något som oroar Uno Aldegren. Även med ett underskott på 700 miljoner kronor anser han att Region Skåne kommer att klara av kravet på en balanserad budget år 2005. – Det är ingen katastrof. Vi klarar balanskravet. Det skulle inte överraska mig om vi hamnar under ett underskott på 700 miljoner, säger Aldegren. Kostnaderna får inte öka med mer än fem procent. Klarar ni det? – Vi närmar oss den nivån nu. I början av året var ökningstakten tio procent, i maj-prognosen låg den kring sju procent. Min bedömning är att vi ska kunna klara det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".