Köpmän vill ha Systembolaget kvar

Handelsmännen på Söder i Helsingborg är oroliga för att Systembolaget flyttas från stadsdelen. Därmed skulle även annan service och handel på Söder förlora kunder. Nu kräver de åtgärder av kommunen.
På måndagen började affärsidkarna skicka fax till kommunledningen med krav på handling för att hindra flyttplanerna. Kommunen har fått ta emot flera hundra brev från arga och oroliga butiksägare. Deras oro tas på allvar av kommunledningen. – Vi får en debatt om detta nu och det är bara bra, säger Tomas Nordström (s), ordförande för kommunstyrelsen. Under flera år har kommunen på många sätt försökt förnya och förändra Söder, men många tycker det går för långsamt. När ryktena om Systembolagets nedläggning kom igång var måttet rågat och affärsidkarna sa ifrån. Kommunen går nu vidare. – Vi uppvaktar Systembolaget och vi kommer att fortsätta skriva till dem. Vi ska prata med vd:n och med folk vi känner i bolagsledningen. Vi kommer fortsätta agera, säger Tomas Nordström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".