ÄNGELHOLM

Fler klagomål på färdtjänsten

Nu kommer ytterligare kritik mot hur färdtjänsten fungerar i Ängelholms kommun. Bilar som inte håller tiden och otrevliga förare är några exempel.

Förra veckan larmade Jan-Olof Sewring (M), ordförande i Ängelholms socialnämnd, om att han fått flera klagomål från brukare.

Den ideella föreningen HIK Kick Off, som anordnar fritidsaktiviteter för funktionshindrade, hör till dem som drabbats. Bara de sista tio dagarna har de tio avvikelser noterats, med förare som inte håller tiden eller är otrevliga, berättar föreningens ordförande Stefan Persson.

– Det är till och med så att de sagt till en av våra brukare, när han frågade varför de inte hade kommit, att ”du ska vara glad att du överhuvudtaget har skjuts så att du slipper gå”, säger Stefan Persson.

Lars Hellström, samordnare för samhällsresor på Skånetrafiken, tycker att det är olyckligt att vissa är missnöjda med färdtjänsten men påpekar samtidigt att kundundersökningar visar att de flesta är nöjda med färdtjänsten i nordvästra Skåne.

– För första kvartalet 2009 har vi en kundnöjdhet på 94 procent, säger han.

Lars Hellström anser att Stefan Persson i HIK Kick Off och beställningscentralen i nordvästra Skåne behöver ha en dialog med varandra.

– Det bästa vore om de två parterna sätter sig gemensamt och diskuterar igenom vad det är som händer, säger Lars Hellström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".