Landskrona

Landskrona snabbutreder flytt av elever

200 elever i centrala Landskrona kanske måste byta skola när pengarna nu tryter. Både Dammhagsskolan och GA-skolan står med tomma lokaler och har att välja på samlokalisering eller att säga upp lärare.

– Vi har kommit till en brytpunkt med två skolor som har så få elever att det inte längre går att bedriva en verksamhet med den kvalitet som vi förväntar oss, säger Lisa Flinth (FP), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Det är ont om pengar, vad finns det för alternativ?
– Det är att säga upp personal, öka storleken på klasserna, vi ska få en redogörelse av rektorerna senare idag om vilka konsekvenser det får, säger Lisa Flinth.

200 elever kanske flyttas, räknar du med protester?
– Det är självklart att elever, föräldrar och personal känner oro men situationen är akut och vi måste något, säger Lisa Flinth.

GA-skolan är sliten och har fått anmärkningar från Skolinspektionen, därför handlar det i första hand om en flytt av elever från GA-skolan till Dammhagsskolan som är relativt nyrenoverad.

– GA-skolan har en alldeles ny idrottshall och hemkunskapssalar. De kommer att användas även i fortsättningen. Det handlar inte om att stänga någon skola, säger Lisa Flinth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".