Kosmetiska behandlingar trots sparbeting

Samtidigt som folktandvården ska spara genom att lägga ner tandvårdskliniker, satsar man på rent kosmetiska behandlingar. Genom annonser erbjuder vissa kliniker sina patienter tandblekning.
Vissa tandvårdskliniker har alltså börjat göra reklam i tidningar för tandblekning. På en bild med palmer och två solstolar kan man läsa texten " Vill du skina i kapp med solen". Och nere i högra hörnet finns Region Skånes logotype. Detta erbjuder alltså folktandvården i Skåne samtidigt som Region Skånes tandvårdsnämnd har beslutat att lägga ner 16 av regionens 95 allmänna tandvårdskliniker för att man ska kunna hålla nere kostnaderna. Tandblekning utförs på folktandvårdens ordinarie tid av den ordinarie personalen. Monica Lundgren är socialdemokratisk ordförande i tandvårdsnämnden och hon menar att offentlig verksamhet egentligen inte borde syssla med kosmetiska behandlingar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".