HÄSSLEHOLM

Personalen kräver tidning i konkurs

Personalen på den nedlagda tidningen Go Morgon i Hässleholm har i dag, onsdag, begärt tidningens ägare Magnus Johansson i konkurs för att de ska kunna få sina lön av den statliga lönegarantin. 

Genom att på egen hand agera hoppas personalen kunna rädda sina löner, även retroaktivt, förklarar Leif Börje Frid, som jobbade som kulturredaktör på tidningen.

– Med konkursansökan i dag och en polisanmälan så ska vi väl få någon rätsida på det här, säger han. 

I drygt en månad var personalen anställd av Magnus Johansson, men han verkar ha lurat samtliga inblandade. Därför väljer de nu också att polisanmäla Magnus Johansson, exakt vad den anmälan kan komma att bli vet de inte. Det blir upp till polisen att tolka de uppgifter som de planerat att lämna in.

Företaget har dock saknat en rad saker bland annat, aktiekapital, styrelse och F-skattsedel.

Personalen hoppas nu kunna sätta Magnus Johansson i konkurs för att på så sätt få ut sin lön. Som det är idag kan de nämligen inte få vare sig lön eller A-kassa, säger Peter Kvarnestam, som jobbade som annonschef på Go Morgon.

– Vi är anställda i ett företag som inte finns och vi har inte blivit uppsagda, vilket ska ske enligt vissa normer och regler. Vi står i ett tomrum kan man säga, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".