Malmö

Måttet är rågat för brandmännen

Nu har brandmännen tröttnat rejält på situationen vid släckningar i stadsdelen Rosengård. I natt funderade de på kollektiv sjukskrivning.

Under torsdagskvällen hände det igen. Brandmän som skulle släcka en containerbrand i stadsdelen Rosengård i Malmö möttes av stenkastning.

Nu är brandmännen rejält trötta på situationen.

– Psykosocialt mår vi inte bra, säger Ulf Wahlström som är styrkeledare på Jägersro brandstation.

Efter nattens händelse funderade brandmännen på om de kollektivt skulle sjukskriva sig.

– Vi var väldigt nära att gå hem allihopa igår. Måttet är rågat, det händer ju ingenting. Man frågar oss vad vi ska göra åt det här. Vi kan inte göra någonting, det här är långt över våra huvuden, säger styrkeledaren Ulf Wahlström.

Nu kräver Ulf Wahlström att de ansvariga politikerna ska agera. Enligt honom krävs det strängare regler och hårdare tag för att komma tillrätta med problemet.

Attila Jensen som är distriktschef på brandsstationen i Jägersro berättar för Sveriges Radio Malmöhus att man redan nu gör allt man kan för att komma till rätta med problemet.

– Vi måste ständigt prata om det här och göra förbättringar, säger han.

De fem personer som omhändertogs av polis för ordningsstörning vid kvällens händelse har nu släppts och ingen av dem är misstänkt för brott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".