Fönsterkross på fp-lokal i Lund

Folkpartiet i Lund har blivit utsatta för politiskt våld. Det menar partiledningen i Lund. Sedan januari i år har partiets lokaler vandaliserats fem gånger i form av fönsterkross.
De stora fönsterrutorna till partiets lokaler är krossade och vittnar om förra veckans stenkastning. Innanför dörren ligger några tegelstenar som gått igenom rutan. Det är femte gången som lokalen vandaliserats i år. Folkpartiet har gjort ett antal polisanmälningar, men ännu har ingen kunnat gripas. Först trodde partiet att det handlade om vanlig förstörelse, men eftersom vandaliseringen har upprepats flera gånger är de nu övertygade om att det handlar om politiskt våld. - Eftersom inga andra i kvarteret har drabbats så är det uppenbart att det riktar sig mot oss som politiskt parti och det anser jag vara ett hot mot demokratin, säger Ulf Nilsson, ordförande för Folkpartiet Lund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".