Skåne

Slutar för att slippa dålig arbetsmiljö

Läget på länsstyrelsens veterinär- och djurskyddsenhet i Skåne är nu så pressat att personal valt att ta tjänstledigt för att slippa den dåliga arbetsmiljön. Veterinärer och inspektörer har en väldigt hög arbetsbelastning.

Djurskyddsinspektör Linnea Stålhandske lämnar Skåne för att i stället arbeta med samma sak i Stockholm.

- Efter tre månader orkar jag inte vara kvar här längre, säger Linnea Stålhandske.

Uppgifterna om det pressade läget bekräftas i en rapport från Jordbruksverket. Enligt rapporten är grundorsaken till problemen att det finns för få inspektörer.

Men Linnea Stålhandske anser att den personal som redan finns skulle kunna göra ett bra jobb om ledningen på länsstyrelsen gjorde sin del i arbetet.

- Som det är nu så bär vi verksamheten på våra axlar. Det är vi inspektörer och veterinärer som utför arbetet. Vi kommer med förslag, planerar, utvärderar och bär hela verksamheten.

Johan Johnmark, som är chef på veterinär- och djurskyddsenheten, tycker inte att det är så konstigt om personal väljer att sluta eftersom det blir en viss personalomsättning när en organisation är under uppbyggnad.

- Det är en ny organisation med många nya medarbetare. Det vore märkligt om man inte hade en viss personalomsättning, säger Johan Johnmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".