Helsingborg

Slutsökt för Eniro Helsingborg

Söktjänsten Eniro lägger ner sin verksamhet i Helsingborg. Idag, tisdag, fick 45 anställda telefonister på 118 188 besked på att de antingen får flytta eller sluta.

- Vi lägger ner Enioros verksamhet i Helsingborg. Det är ett tråkigt för de anställda, men de erbjuds att flytta med till någon ort i övriga Sverige där vi finns. Närmsta ort är Kristianstad. Det utgår flyttbidrag. Vi accepterar inte pendling, vi har ju jobb dygnet runt. Flyttar de inte med så får de utbildningsbidrag, säger Barbro Sjölander.

118 118 är fortsättningen på Televerkets gamla nummerbyrå. Eniro ska spara, och verksamheten 118 118 ska integreras med Eniro Sverige. För tre år sedan fanns man på tolv orter i landet, idag bara på sju. Siffran sjunker efterhand som vi alltmer använder internet för person och tjänstsökning och i höst läggs Eniro i Helsingborg ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".