Ny brasse till HIF

Helsingborgs IF har skrivit kontrakt med en ny brasiliansk spelare: Claudinei Resende. Resende blir spelklar till matchen mot Enköping den 31 augusti - men redan i morgon kommer publiken på Olympia få sen den nye mittfältaren.
– Vi kommer att presentera honom för publiken i samband med matchen mot AIK, säger HIF:s operative chef Kjell Jakobsson. Claudinei Resende befinner sig i Helsingborg sedan i torsdags och förhandlingarna har tagit en dryg vecka. I går kväll blev det klart att HIF hyr Resende resten av säsongen och har option på honom om klubben anser att man ska köpa honom. Men Resende har inte tränat med de andra spelarna, men det är inget problem säger Kjell Jakobsson: – Han ska spela med laget i två månader och då kommer vi att veta om han är rätt man, det vet man ändå inte efter ett par träningar. Vad kontraktet kostar skuldtyngda HIF vill inte klubben avslöja: – Det handlar inte om mycket pengar, säger Kjell Jakobsson. I stort sett är det fråga om lönekostnader. Och vid ett eventuellt köp kommer det att finansieras med hjälp av sponsorer och investorer. Resende beskrivs som en mittfältare som även kan spela offensivt. Hif behöver förstärkas med en anfallsspelare och det hoppas Jakobsson att man ska lyckas med inom kort.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".