Vellinge

Svårare få ledigt från skolan i Vellinge

Elever i Vellinge kommer inte att få ledigt lika lätt längre. M-nämnden i kommunen har beslutat att skolorna ska vara mer restriktiva med att ge långledigt utanför skolloven.

Bakgrunden är att rektorer och platschefer på skolorna tycker att det blivit ett allt större problem med elever som begär ledigt mer än tio dagar. Det innebär att elever ibland är borta två-tre veckor från skolan.

– Lärarna måste ju ge eleverna material så att de kan läsa in. Ibland fungerar det inte och det skapar mer jobb för lärarna både före och efter elevens ledighet, säger Carina Larsson (M), ordförande för M-nämnden.

– Det här är ju solsemestrar under längre perioder som vi tycker att man kan lägga när det är lov. Eleverna har väldigt mycket lov. Man får planera efter det.

Att politikerna nu fattar beslut – betyder det att rektorerna inte har kunnat säga nej? 

– De har känt att föräldrarna tryckt på. Jag tror att man tycker att det är positivt att man nu har ett inriktningsbeslut, säger Carina Larsson (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".