Stortävling i golf väntas skapa trafikproblem

Polisen i Skåne planerar ett stort trafiksäkerhetspådrag när Solheim cup avgörs på Barsebäcks golfklubb den 12-14 september.
Solheim Cup är den tävling där Europas bästa golfdamer vartannat år möter de bästa från USA. Det är första gången i tävlingens historia som den arrangeras i Sverige. Enligt arrangörerna är det ett av de största idrottsarrangemangen någonsin i Sverige. Över 100 000 besökare väntas på Barsebäck under de tre speldagarna. Det kan givetvis leda till en hel del trafikproblem. - Om inte bilisterna kör hemifrån vid fem på morgonen kan de räkna med att få stå i långa köer, säger stabschef Göran Persson på polisen i Lund, som är ansvarig för säkerheten vid arrangemanget. 30 poliser kommer att arbeta för att klara trafiken. För att göra det kommer man att sänka hastigheten på delar av E6. Man kommer också att leda om trafiken vid trafikplats Löddeköpinge och vid trafikplats Lundåkra. Men även inne på golfbanan kommer man att ha cirka 20 poliser. - Vi förväntar oss inget bråk, men vi kommer att inrätta en provisorisk station dit folk kan komma och anmäla borttappade saker, säger Göran Persson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".