Trycket lättar för studentbostäder

Det kan bli lättare för framtida studenter att skaffa studentlägenhet i Malmö. Bland annat så har bostadsbolaget Akelius fastigheter ansökt om bygglov för 61 studentbostäder. Men även på andra håll kan det bli fler studentbostäder. Måndagen är det sista dagen för anbud för Malmös största studentboende på Thomsons väg’.

- Vi har sökt bygglov vid Folkets park i Malmö, säger Per Ekelund, regionchef på Akelius fastigheter.

Om bygglovet blir beviljat är tanken att de 61 studentbostäderna ska stå klart tills hösten 2010. Bostadsbolaget Akelius kommer att hyra ut lägenheterna till Malmö Högskola kommer att stå för administrationen.

Men även på andra håll kan det bli fler studentbostäder. I dag är det sista dagen för anbud för Malmös största studentboende på Thomsons väg. Det var i februari som den danska ägaren Centerplan lämnade in en konkursansökan för kinesiska muren som byggnaden i folkmun kallas. Enligt konkursförvaltaren Ulf Yxklinten är intresset stort för studentboendet och flera anbud har redan kommit in. På Thomsons väg finns nu 322 studentlägenheter som är uthyrda. Antalet studentbostäder kan totalt bli 660 stycken om köparen slutför bygget som Centerplan började.

Anders Rubin, socialdemokratiskt kommunalråd säger att Malmö stad aktivt letar nya möjligheter för bostäder för studenter.

- Varje gång ett vårdboende eller gruppboende omvandlas undersöker vi om det kan omvandlas till studentbostäder. Därför blir det studentbostäder bland annat vid Östra sjukhuset, säger Anders Rubin (S), kommunalråd i Malm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".