Totalstopp i tågtrafiken

Trafiken på järnvägarna till och från Malmö är helt inställd efter gårdagens brand i en byggnad intill bangården i Malmö.
Under natten har SJ och Banverket jobbat febrilt för att hitta tillräckligt med bussar som kan användas som ersättningstrafik. - Det kommer att bli trångt eftersom exempelvis ett dubbelkopplat Öresundståg rymmer 500 personer, och det skulle behövas drygt 10 bussar bara till det, säger Sven-Ingvar Håkansson, informatör på SJ i Malmö. Lugna resenärer Under tisdagsmorgonen var det många resenärer som tyckte att ersättningstrafiken fungerade ganska bra. - Det är lugnt idag jämfört med igår. Jag var inte hemma förrän kvart över tio i går kväll, mot normalt klockan sex men idag känns det okey, säger Malin Hummelgren som pendlar mellan Helsingborg och Malmö. Väntetid Tågen norrifrån mot Malmö stannar i Lund där ersättningsbussar tar vid, och vid åttatiden på tisdagsmorgonen var det omkring en halvtimmes väntetid för att komma på en buss till Malmö. Orsaken till avspärrningen är att brandkåren inte vet om det finns några upphettade gasflaskor kvar i den brandhärjade byggnade. Därför måste man vänta i 24 timmar för att man ska vara säker på att eventuella gasflaskor har svalnat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".