LKF bygger på höjden

Lund Kommuns Fastighetsbolag bygger på höjden. Genom att bygga en extra våning på fyra höghus, skapas 30 nya lägenheter i området Klostergården.
Lund Kommuns Fastighetsbolags vd, Börje Svensson, hoppas att det kommer göra området mer attraktivt. - Vi tror ju också att det ska öka attraktiviteten för hela Klostergården. Markbristen och lämpliga takkonstruktioner gjorde att påbyggnaden blev en bra och praktisk lösning och dessutom något billigare för fastighetsbolaget, än om man skulle bygga ett helt nytt område. Taklägenheterna blir stora och de nya hyresgästerna kommer betala sju och ett halv tusen i månaden för en trea. Priset och storleken verkar inte direkt vara anpassad till bostadslösheten för Lunds studenter. Men Börje Svensson tror att de nya lägenheterna kommer locka till sig även dem. – Det blev ju inte så billigt, men om man är två studenter som flyttar in i en lägenhet så kan det ju fungera ganska bra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".