Malmö

Poliser på Slottis i nästa vecka

I nästa vecka kommer det att finnas poliser på Slottsstadens skola i Malmö. Fortfarande vet man inte vem som ligger bakom hotet om en massaker på skolan.

I dag torsdag har kommunen, polisen och skolan haft ett krismöte. Resultatet av det är att skolan kommer att vara öppen i nästa vecka, men att det kommer att finnas poliser på skolan.

– För att se till att det är tryggt och säkert kommer det att vara polisiär närvaro åtminstone måndag, tisdag, onsdag, kombinerat med lite andra säkerhetsåtgärder, säger Andreas Nordbrant, stadsdelschef i Västra Innerstaden.  

Hotet om massakern kom in via e-post till skolbiblioteket. Skolans elever får önska vilka böcker de vill att skolan ska köpa in. Det var i ett sådant mail som det stod ”Jag kommer att göra en skolmassaker på Slottis den femte maj”. I ett annat mail stod det ”Jag kommer att bearbeta biblioteket först”.

Efter att hotet blivit känt polisanmäldes det. I går onsdag patrullerade väktare utanför skolan. I dag har eleverna haft en sedan länge inplanerad studiedag och när de kommer tillbaka efter långhelgen är tanken att undervisningen ska fortsätta som vanligt men med polisens närvaro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista