Malmö

Värdetransport rånad på Rosengård

En värdetransport som stod utanför Swedbanks kontor i  Rosengårds centrum i Malmö rånades av två män i dag, torsdag. Polisen fick in larmet klockan 15.48. Enligt de första uppgifterna var rånarna beväpnade. De fick med sig två värdeväskor.

De bägge rånarna var beväpnade med något som liknade en pistol. De hade mopedhjälmar på sig och försvann efter rånet på moped, i riktning norrut. Just nu letar en stor polisinsats efter dem. Det är än så länge inte känt vad som fanns i de två värdeväskor som rånarna fick med sig. Ingen skadades vid rånet och inga skott avlossades.

En stund efter rånet krockade en moped med en bil i korsningen Köpenhamnsvägen/Mariedalsvägen. Signalementet på mopedföraren och hans medpassagerare stämmer överens med det från rånarna på banken. Polisen misstänker att det kan vara samma personer. Mopedisterna försvann sedan från korsningen till fots.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".