MALMÖ

Ganska lugnt valborgsfirande

Det har varit ett förhållandevis lugnt valborgsfirande i Skåne, enligt polisen. I Lund, Malmö och Helsingborg har det varit en hel del fylleri, men utan allvarligare incidenter.

Totalt i Skåne länet har ett 40-tal personer omhändertagits för fylleri.  Även en del bråk och narkotikabrott har anmälts men i stort har samtliga polisområden rapporterat ett ganska lugnt Valborgsfirande.

I Lund har polisen haft inne 13 stycken personer för tillnyktring, där rapporteras några enstaka fall av ringa misshandel, fyra fall av ringa narkotikabrott, en mopedist misstänkt för rattfylleri och en skadegörelse i Lomma där fönster till en pizzeria har krossats.

I Malmö har det inte heller hänt några större saker, enligt polisen. På dansstället Slagthuset anmäldes vid halv tre i morse två fall av misshandel där två personer fick föras till sjukhus, den ene var först medvetslös. En person greps, men släpptes sen igen. I Malmö togs 13 personer in för tillnyktring.

En kvinna blev rånad på sin mobiltelefon av en grupp unga män när hon stannade med sin cykel framför ett trafikljus vid Triangeln vid ett-tiden i morse och i Pildammsparken blev en kvinna misshandlad och rånad på sin mobiltelefon av en ung man.

I Helsingborg rapporteras också en hel del fylleri med ett tiotal intagna för tillnyktring, men i övrigt var natten relativt lugn.

I Sjöbo blev en man knivskuren i benet och en man nedslagen vid ett bråk i en lägenhet. En misstänkt man har gripits.

I Kävlinge blev vid midnatt en man misshandlad av minst två män ute på en parkering vid Framtidsgatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista