Höör har bättrat sitt företagsklimat mest

Höörs kommun är den kommun i Sverige som förbättrat sitt näringslivsklimat mest enligt organisationen Svenskt näringslivs rankinglista över Sveriges kommuners företagsklimat.

Höörs kommun har klättrat på rankningslistan med 110 steg och ligger nu på plats 78.

- De har förbättrat sig på alla områden och fått till stånd en genomgripande kommunikation med sina företag, säger Östling Ollén, regionchef Svensk näringsliv.

Svensk näringslivs rankning av kommuners företagsklimat baseras på enkätsvar från svenska företag kombinerat med statistik från Statistiska centralbyrån. Bland annat tittar Svensk näringsliv på nyföretagande i kommunen, allmänhetens attityd till företagande och kommunernas service till företagen. Undersökningen genomfördes i augusti till november 2008.

Andra skånska kommuner som klättrat på listan är Lund, Hässleholm, Landskrona och Trelleborg. Lunds kommun, som har klättrat upp med 56 platser på listan, har arbetat aktivt med dessa punkter under de senaste åren.

- Den viktigaste frågan som vi jobbat med är företagens attityd till politiker och tjänstemän, säger Mats Hemfrid (M), Mats Hemfrid, kommunstyrelsens ordförande i Lund.

Vellinge ligger stabilt kvar på plats två. De senaste åren har kommunen endast haft första- och andraplaceringar på listan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".