100 sägs upp på Bruces

Uppemot 100 anställda på Bruces Shipyard i Landskrona varslas om uppsägning. Orsaken är att en stor fartygsorder som bolaget fått nu senareläggs.
Arbetsbrist uppstår då fartyget inte kommer att byggas då det först var tänkt. Bruces Shipyards vd Leif Klevström har kontaktat Länsarbetsnämnden i ärendet. - Det rör sig om ett säkerhetsvarsel för att minimera skadeverkningarna av vad som kan komma, säger han i en kommentar. Han tror dock att några av de många offerter som företaget har ute ska resultera i beställningar. - Med stor sannolikhet har vi bättre grepp om läget under första delen av januari. Då hoppas vi kunna dra tillbaka varslen, säger Leif Klevström till Nordvästra Skånes Tidningar. Bruces har omkring 250 anställda medan grannföretaget på Varvsudden i Landskrona, Öresundsvarvet, har omkring 100 anställda. Båda är dotterbolag till Landskronavarvet som ägs av norska Fosen Industrier AS.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".