Ont om vårdplatser på MAS

Det är ont om vårdplatser på Universitetssjukhuset MAS i Malmö. Chefläkare Björn Karlborg säger att det måste till minst femtio platser till om verksamheten ska kunna fungera.
– Sjukhuset måste ju alltid se till att det finns vårdplatser för akuta svåra sjukdomar och livshotande sjukdomar som inte är akuta, och sjukdomar som kan medföra risk för framtida men. Och utan fler vårdplatser så har jag alltså rekommenderat en reduktion av den sjukvårdsverksamhets som kräver vårdplatser för andra sjukdomar, säger Björn Karlborg. För Björn Karlborg finns två alternativ, antingen får sjukhuset mer pengar för att kunna ha råd med ytterligare femtio vårdplatser eller så måste avdelningarna för de som inte är akut sjuk bantas. Exakt var neddragningarna skulle komma vill inte Björn Karlborg säga men han medger att det skulle leda till längre vårdköer. I december blir 54 nya vårdplatser klara men för att de ska kunna användas krävs personal och mer pengar
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".