Lund drabbas hårt av Ericssons senaste varsel. Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
Lund

800 jobb hotade i Lund

Drygt 800 personer som jobbar med mobiltelefoni i Lund kan bli av med jobbet. På Sony Ericssons anläggning i Lund är det 400 tjänster som försvinner. Även ST Ericsson har meddelat att de kommer att varsla totalt 430 anställda i Sverige.

Läs också:

– Vi har varslat 160 anställda i Lund. Vi har dessutom minskat antalet konsulter i Lund med 250, varav 100 redan slutat, säger Gustaf Brusewitz, pressinformatör på Sony Ericsson i Norden.

Sony Ericsson flaggade tidigare i år för att drygt 2 000 anställda inom företaget skulle behöva sägas upp för att företaget skulle kunna möta den sämre ekonomin. Dagens varsel på anläggningen i Lund var ett första steg i besparingsplanen och enligt Gustaf Brusewitz kommer det förmodligen fler varsel mot just anläggningen i Lund.

Även det relativt nybildade företaget ST Ericsson, som är en sammanslagning mellan Ericsson Mobil Platforms och ST-NXP Wireless och som har sitt största svenska kontor i Lund har meddelat att de kommer att varsla 430 anställda i Sverige.

– Vi finns i Lund, Linköping och Kista. Den största delen finns i Lund. Men vi vet ännu inte hur det kommer att slå mot de olika kontoren, säger Kristina Embring Klang, pressinformatör på ST Ericsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".