Landskrona

Rappare vill omvända brottslingar

Islamska församlingen i Landskrona vill göra något för att motverka ungdomskriminaliteten i stan. Som ett första steg har man bjudit in den före detta rapparen Napoleon ända från Los Angeles i USA.

I kväll, fredag kommer Napoleon till Folkets Hus i Landskrona och berättar.

- Han har varit gangster, men tar avstånd från det livet. Nu förläser han om det. Några i Landskrona gör likadant för att få status, säger Irfan Ibrahimovic.

Napoleon som är idol och förebild för många ungdomar har själv ett kriminellt förflutet, säger Irfan Ibrahimovic från Islamska församlingen.

Irfan Ibrahimovic säger att Islamska församlingen tar det här initiativet för att man reagerar mot att ungdomar som begår brott också kopplas ihop med Islam som religion. Och för att man från församlingens sida vill visa att man är konstruktiva och inte destruktiva. De är inte ensamma utan samarbetar med Svenska Kyrkan, Unga kris, Landskrona kommun och Studieförbundet Ibn Rushd. Och tanken är att kvällens arrangemang ska följas av fler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".