Sturup

Fotbollsvåld på plan från Sturup

Det blev våldsamt bråk på ett Malmö Aviation-plan som skulle flyga från Sturup till Bromma i går, söndag. Ombord på planet fanns 30-40 Djurgårdssupportrar. En passagerare misshandlades och fem av supportrarna fick inte följa med från Sturup.

Redan vid ombordstigningen blev en passagerare misshandlad. Enligt polisen var det en man som inte tillhörde supportrarna, som fick några knytnävsslag i ansiktet och spräckta ögonbryn. Planet hade då taxat ut på landningsbanan, men återvände till terminalen och fem Djurgårdssupportrar fick lämna planet. Så småningom kunde resan fortsätta, men bråken fortsatte ombord.  

– Man hann inte lyfta från Sturup då det återigen blev stökigt. Man åtlydde inte besättningen, man stod upp, man gapade och tog inte på sig säkerhetsbälten och dylikt, säger Bengt Kihlberg vid Västerortspolisen i Stockholm.  

Det var så oroligt ombord att serveringen inte kunde genomföras som vanligt och kaptenen övervägde några gånger att landa redan före Bromma. Till slut landade planet klockan 21.30 på Bromma flygplats. Där väntade ett stort polisuppbåd. Sju Djurgårdssupportrar är nu misstänkta för luftfartssabotage, ett brott som kan ge fyra års fängelse. En anmälan om misshandel har också gjorts.  

På Malmö Aviation beklagar man händelsen och kommer nu att ringa runt till passagerarna.  

– Vi har olika sorters hjälp vi kan erbjuda dem, men vi börjar med att prata med dem, säger Olof Löfgren, presskontakt på Malmö Aviation.

Ni sponsrar ju  Djurgården – hur kommer det samarbetet att påverkas? 

– Det vet jag inte i nuläget. Vi får ha en diskussion om gårdagens händelser. Framförallt  måste vi få reda på mer ingående detaljer om vad som hänt. Vi ska inte spekulera i våra samarbeten just nu, säger Olof Löfgren 

Matchen mellan Malmö och Djurgården slutade 2-1.

Läs om matchen:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".