LOMMA

Gymtvist i hyresnämnden

Lomma kommuns beslut att privatisera simhallen är nu ett fall för hyresnämnden. Gymmet Lomma Träningsvärk, som ligger i anslutning till badet fick sitt hyreskontrakt uppsagt i samband med privatiseringen.

Föreningen Lomma Träningsvärk anser att uppsägningen av hyreskontraktet skedde på lösa grunder.

– Vi är mycket upprörda och bekymrade, för att finns det ingen lokal så har vi ingenstans att ta vägen, säger Alf Ternklint, företrädare för gymmet.

För ett tag sedan beslutade kommunen att badet i Lomma skulle läggas ut på entreprenad. Till sommaren är det en privat företagare som tar över badet och anläggningen där gymmet idag ligger.

Många föreningar berörs av beslutet. Simklubben Hajen är bland annat bekymrad över att deras simskoleundervisning ska försvinna, där väntas en lösning om ett par veckor. Och den ideella föreningen Lomma Träningsvärk, med 300 medlemmar och mängder med skolungdomar som tränar där, står alltså inom kort utan lokal. Ständiga möten med kommunen har inte gett några resultat å i veckan tar alltså hyresnämnden upp fallet.

– Vi har ju försökt andra vägar och få hjälp av kommunen och jag vet att kommunen försöker finna en väg, men eftersom vi nu stå på bar backe får vi försöka att lösa det här i en medling, säger Alf Ternklint.

Kommunen har lovat att göra vad den kan för att hitta en ny lokal åt föreningen, men inte lyckats - än. Att privatiseringen av badet har skapat bekymmer för flera föreningar som finns på badet och gymmet, erkänner Linda Wahlquist, ordförande i kultur- och fritidsnämnden o hon förstår den oro som nu Lomma Träningsvärk känner:

– Ja, vi har prata med dem längs vägen och vi vet att de har problem, så det är därför det är viktigt att vi för den här dialogen och försöker titta på det möjligheter som finns, säger Linda Wahlquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".